Kruidige visfondue met zeekraal

Kruidige visfondue met zeekraal

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kruidige visfondue met zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 scampi's
    • 200 g zalmfilets (in blokjes)
    • 200 g roodbaarsfilets (in blokjes)
    • 200 g zeeduivelfilets (in blokjes)
    • 200 g kabeljauwfilets (in blokjes)
    • 200 g zeetongfilets
    • 1 citroen (in partjes)
    • 1 limoen (in partjes)
    • 0.5 rode paprika (in partjes)
    • 4 kolfjes mais
    • 4 jonge wortels
    • 150 g
    • 1 takje citroenmelisse
    • 1 takje citroenverbena
    • 1 bosje peterselie
    • cayennepeper
    • 1 blaadje laurier
    • 1 takje tijm
    • 2 l (of visbouillon)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de visfilets onder stromend water af en dep droog.

    Rol de zeetongfilets op met de velkant naar binnen en van kop naar staart. Prik ze vast met een cocktailprikkertje. Snijd de overige visfilets in blokjes.

    Snijd de citroen, limoen en paprika in partjes.

  2. Leg de visblokjes, de reuzengarnalen en de tongrolletjes op een dienblad. Versier het dienblad met de citroenmelisse, verbena, partjes limoen en citroen, rozemarijn, partjes paprika, worteltjes en zeekraal.

  3. Breng de visfond of bouillon aan de kook. Voeg de cayennepeper, peterseliestaarten, laurier en tijm toe. Laat vijf minuten koken, zeef en giet in een fonduepan.

  4. Voeg aan tafel de citroenmelisse en citroenverbena bij de visfond/bouillon toe en laat even intrekken. Zorg ervoor dat het niet doorkookt, maar tegen de kook aan blijft pruttelen.

  5. Besprenkel de visblokjes naar smaak met limoen of citroen. Prik de visblokjes op een fonduevorkje en kook in de fondue. Kook de groenten met behulp van een netje.

  6. Serveer met stokbrood, sla, aardappelen met schil en sausjes.

Een gezonde visfondue om zorgeloos van te genieten. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!