Kruimeltoetje met bramen

Kruimeltoetje met bramen

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Kruimeltoetje met bramen

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g bramen
    • 0.25 tl kaneelpoeder
    • 0.5 tl (acacia) honing
    • 0.5 sneetje donker roggebrood
    • 1 el havermout
    • 1 el geschaafde amandelen
    • 1 tl Becel Original (vloeibaar)
    • 0.5 tl poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. 

  2. Was de bramen en dep ze droog. Verdeel de bramen over de ovenvaste schaaltjes en bestrooi met de kaneelpoeder en druppel er een beetje van de honing over.

  3. Verkruimel het roggebrood en schep het met de havermout, de helft van amandelen, de rest van de honing en de vloeibare margarine door elkaar. Verdeel het over de bramen in de schaaltjes.

  4. Bak het kruimeltoetje in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven krokant. Strooi na 10 minuten bakken de rest van de geschaafde amandelen erover. 

  5. Neem de toetjes uit de oven en bestuif met een beetje poedersuiker.

  6. Variatietip: dit kruimeltoetje is ook heel lekker met frambozen, appel of peer. Vervang de bramen dan voor een gelijke hoeveelheid frambozen plakjes gesneden appel of peer.

Een toetje met bramen en lekkere krokante kruimeltjes. Een verrassing op tafel en met heel veel variatiemogelijkheden. Ook peer, frambozen of appel smaken warm en onder een kruimelig dakje bijzonder lekker.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!