Kuiken-cakepops

Kuiken-cakepops

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Kuiken-cakepops

Ingrediënten voor 48 personen
  • Ingrediënten

    • 1 cake
    • 100 g (type Philadelphia)
    • 150 g
    • 375 g (melts)
    • voedingskleurstof
    • rolfondant (rood en oranje, of suikerdecoratie)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Rasp de cake boven een kom. Klop de roomkaas op met het poedersuiker, tot een gladde massa. Roer door de cakekruimels.

  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol van het cakemengsel balletjes ter grootte van een dikke knikker. Leg ze op de plaat, dek af met huishoudfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. Smelt de ‘melts’ tot een glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er kleurstof bij tot je de gewenste tint geel krijgt. Dip er een stokje in en prik het in een cakeballetje. Doe dit met alle balletjes.

  4. Neem nu een balletje vast bij het stokje en dip het in het glazuur tot het rondom bedekt is (het balletje moet helemaal onder kunnen, gebruik dus een diep kommetje of een glas). Haal het naar boven en draai, zodat overtollig glazuur eraf loopt.

  5. Werk de kuikentjes af met suikerdecoratie voordat het glazuur opgesteven is. Zet ze rechtop, bijvoorbeeld in een stuk piepschuim, zo krijgen ze geen platte kant van het liggen. Laat 15 minuten uitharden.