Kwarktaart met hartjes

Kwarktaart met hartjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kwarktaart met hartjes

Ingrediënten voor 16 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 1 tl bakpoeder
    • 225 g
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes (+ extra om in te vetten)
    • 250 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1 pakje kookpudding (vanillesmaak)
    • 4 eieren
    • 500 g magere kwark
    • 6 el aardbeienjam
    • 200 g crème fraîche
    • 1 zakje vanillesuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de randen in. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Voeg 100 g van de Blue Band Cake & Koekjes, 75 g van de suiker en de eieren toe en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Druk het deeg in de vorm uit. Zet de vorm met het deeg tot gebruik in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Smelt 100 g van de Blue Band Cake & Koekjes op een laag vuur. Voeg de kwark met 150 g suiker en het puddingpoeder toe en klop met een mixer met gardes tot een luchtige crème en roer de Blue Band Finesse voor Verrijken erdoor.

  3. Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm en strijk de bovenzijde glad. Bak de kwarktaart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur vervolgens naar 120 °C (hetelucht 100 °C) en bak nog 45 minuten. Zet de oven uit en laat de taart in de oven met gesloten deur 1 uur afkoelen. Open de ovendeur en laat de taart zo nog 15 minuten afkoelen.

  4. Verwarm intussen de jam op een laag vuur en wrijf het door een zeefje. Laat de gelei afkoelen. Roer de crème fraîche met de vanillesuiker door elkaar en bestrijk de bovenkant van de kwarktaart met de crème. Verdeel de aardbeiengelei in kleine ronde kloddertjes over de taart. Trek met het puntje van de cocktailprikker de kloddertjes tot hartje. Zet de kwarktaart minstens 2 uur in de koelkast.

Kwarktaart maken en die garneren met kleine hartjes. Met dit lekkere kwarktaart recept maak je een overheerlijke romige kwarktaart die er ook nog eens heel feestelijk uitziet. Een mooie en bijzondere taart om te maken voor een prinsessenfeestje, voor Valentijn of moederdag.

Misschien vind je dit ook wel lekker!