Lamsbout met kruidenkorst

Lamsbout met kruidenkorst

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Lamsbout met kruidenkorst

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 1.2 kg lamsbouten (met been)
    • 1 kg krieltjes
    • 750 g spruiten
    • 1 bol knoflook
    • 4 takjes
    • 400 ml
    • nootmuskaat
    • olijfolie
    • zeezout
    • peper
    • zout
    • 100 g broden (wit, zonder korst)
    • 3 teentjes
    • 1.5 el (blaadjes)
    • 1 bosje munt
    • 1 bosje bladpeterselie
    • 2 eiwitten
    • peper
    • zout
    • 1 citroen (geraspte schil en het sap)
    • 175 g margarine
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Leg de lamsbout in een pan die in de oven mag. Kruid met peper en zout en leg er 50 g margarine in vlokjes op. Zet 40 à 50 minuten in de oven.

  3. Pel de bol knoflook en leg de teentjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en verwarm 7 minuten mee in de oven.

  4. Kook de spruitjes gaar. Kook de aardappelen in de schil, giet af en plet ze grof.

  5. Pel voor de korst van het vlees de 3 teentjes knoflook en mix ze in de blender met het brood, de groene kruiden, de citroenschil en het peper en zout. Meng met het citroensap en de eiwitten. Haal het vlees uit de oven en verdeel er het mengsel over. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C en zet het gebraad nog 5 à 10 minuten in de oven.

  6. Leg de aardappelen bij de knoflookteentjes op de bakplaat en kruid met zeezout. Zet nog 15 minuten bij het vlees in de oven.

  7. Haal het vlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 10 à 15 minuten rusten. Schep de rozemarijn door de aardappelen. Bak 10 minuten verder.

  8. Doe de lamsfond in de pan van het vlees, roer de aanbaksels los en laat inkoken. Klop er 125 g margarine in blokjes door. 

  9. Stoof de spruitjes in margarine. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Serveer het vlees met de spruiten, de aardappelen en de saus.