Lamsfilets met aardappelkoekjes

Lamsfilets met aardappelkoekjes

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Lamsfilets met aardappelkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 lamsrugfilets (met vetrandje, elk 160 g)
    • 50 g
    • 200 g vastkokende aardappelen
    • 1 jonge wortel (geel)
    • 1 el pistache
    • 150 ml
    • 2 el
    • 8 el olijfolie
    • 2 takjes
    • 2 takjes
    • 1 lente-ui
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. 

  2. Spoel de peterselie en dep droog. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Maak de wortel en het lente-uitje schoon en snijd in fijne reepjes. 

  3. Laat de parelgort minstens een nacht weken. Kook de gort in de groentebouillon in ongeveer 45 minuten afgedekt gaar. Voeg eventueel meer bouillon toe.

  4. Kruid de lamsfilets met peper en zout. Bak ze rondom aan in 2 eetlepels hete olie. Doe het vlees met de rozemarijn in een ovenschaal. Laat de filets in de oven in ongeveer 20 minuten rosé garen.

  5. Pureer de peterselie met de pistaches, 4 eetlepels olijfolie en het citroensap.

  6. Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen en verdeel in porties. Bak er in hete olie koekjes van. Druk flink aan met een spatel en bak ze 2 tot 3 minuten per kant. Laat even drogen op keukenpapier. Bestrooi de koekjes met zout.

  7. Blancheer de wortel en de lente-ui 2 minuten in zout water.

  8. Laat de gort uitlekken. Meng de gort met de peterselie-olie en kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. 

  9. Halveer de lamsfilets en verdeel ze met wat braadvocht over warme borden. Schik er een aardappelkoekje en wat groenten bovenop. Lepel de gort bij het vlees. Serveer direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!