Lamskoteletjes in een tomaten sinaasappelsaus met couscous en groenten

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Lamskoteletjes in een tomaten sinaasappelsaus met couscous en groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1.5 el bouillonpoeder
    • 12 wortelen
    • 2 grote uien
    • 2 courgettes
    • 5 grote tomaten
    • 1 sinaasappel
    • 500 g lamskoteletjes
    • 0.5 tl paprikapoeder
    • 1 tl milde kerriepoeder
    • 1 stoommandje
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout.
  2. Schrap de worteltjes, pel de uien, maak de courgettes schoon en was de tomaten. Hak 2 tomaten en een 1/2 ui fijn. Snijd de overige 3 tomaten en de courgette in plakken en de andere helft van de ui in ringen.

  3. Doe de uiringen en de worteltjes in een stoommandje en strooi er een mespuntje bouillonpoeder over. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Doe het stoommandje bovenop de pan, sluit het af met een passend deksel en stoom 10 minuten. Voeg dan de courgette- en tomatenplakjes toe en stoom nog eens 10 minuten.

  4. Boen ondertussen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp de schil fijn. Halveer de sinaasappel en pers deze uit.

  5. Bestrooi de lamskoteletjes met een beetje bouillonpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel kerriepoeder.

  6. Laat een grote koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de vloeibare margarine en voeg daarna de lamskoteletjes toe. Bak het 1 minuut aan elke kant. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de sinaasappelrasp, 1 theelepel kerriepoeder, de rest van de bouillonpoeder en de gehakte tomaten toe. Bak het 1 minuut en schud de pan af en toe. Voeg de sinaasappelsap toe en breng aan de kook. 

  7. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Kook de saus een paar minuten totdat deze is ingekookt. Voeg naar smaak peper, bouillonpoeder en kerrie- en paprikapoeder toe.

  8. Schep de couscous in het midden van 4 voorverwarmde borden. Schep de groente erbovenop en de lamskoteletjes ernaast. Schep een beetje saus over de groente en het vlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.