Lamskoteletjes met amandelknoflooksaus

Lamskoteletjes met amandelknoflooksaus

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Lamskoteletjes met amandelknoflooksaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 lamskoteletjes
    • 2 sneetjes wit oud brood
    • 1.5 dl olijfolie
    • 1 citroen
    • 2 teentjes knoflook
    • 50 g geschaafde amandelen
    • 2 dl kippenbouillon
    • 2 takjes verse rozemarijn
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wrijf de lamskoteletten in met 2 eetlepels olijfolie en laat ze in ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af (alleen het gele deel, het wit eronder smaakt bitter). Pers de citroen uit. Verkruimel het brood.

  2. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Pureer de knoflook met de amandelen, het broodkruim en de geraspte citroenschil in de keukenmachine tot een gladde massa.

  3. Voeg al draaiend de bouillon, het citroensap en de rest van de olijfolie toe. Meng alles tot een gladde saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

  4. Verwarm de grillplaat voor tot deze goed heet is. Bestrijk de plaat met de vloeibare margarine en leg de lamskoteletjes erop. Rooster de onderkant in 2 minuten mooi bruin. Ris ondertussen de rozemarijn van de takjes.

  5. Keer de koteletjes en rooster ook de andere kant in 2 minuten mooi bruin. Strooi de rozemarijn erover. De koteletjes zijn dan van binnen rosé. Rooster ze, als je het vlees door en door gaar wilt, 1-2 minuten langer.

  6. Bestrooi de koteletten met zeezout en peper en serveer ze met de saus.

Heerlijke sappige lamskoteletten met een verrukkelijke amandelknoflooksaus. De lamskoteletten ga je grillen. Hierdoor blijft de lamskotelet lekker mals, sappig en vol van smaak. Serveer de koteletten samen met de saus.