Lamskoteletjes met puree van aubergines

Lamskoteletjes met puree van aubergines

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Lamskoteletjes met puree van aubergines

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 12 lamskoteletten
    • 1 courgette
    • 2 aubergines
    • handje bladspinazie (jonge)
    • 1 ui
    • citroensap
    • 100 g verse geitenkazen
    • ras-el-hanout
    • tahin (sesampasta)
    • olijfolie
    • peper
    • grof zeezout
    • handje peultjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Halveer 1 aubergine, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Zet de aubergine in de oven tot de schil zwart wordt. Laat vervolgens afkoelen en lepel er het vruchtvlees uit.

  3. Pel en snipper de ui. Schil de andere aubergine en snijd in blokjes. Roerbak de ui en de aubergineblokjes in olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  4. Doe de aubergineblokjes samen met het uitgelepelde vruchtvlees in de blender en mix. Leng eventueel aan met olijfolie tot een gladde puree. Breng op smaak met tahin, peper, zout en enkele druppels citroensap.

  5. Spoel en droog de spinazie, de courgette en de peultjes. Snijd de courgette in kleine blokjes en de peultjes in fijne reepjes.

  6. Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels ras-el-hanout. Gril de lamskoteletjes goudbruin en besprenkel ze met de kruidenolie. Serveer het vlees met de groenten, de auberginepuree, de spinazie en de geitenkaas.