Lamskoteletjes met spinaziesalade

Lamskoteletjes met spinaziesalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Lamskoteletjes met spinaziesalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g (gemarineerde) lamskoteletjes
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 3 el grove mosterd
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 100 g zachte geitenkaas (in stukjes)
    • 2 tl
    • 7 el olijfolie
    • 300 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de honing en zout en peper naar smaak.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 2-3 minuten per kant bruin en rosé of naar wens gaar.

  4. Leg de spinazie met de ui en geitenkaas op een schaal. Schenk er de dressing over.

  5. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de laatste 2 eetlepels olijfolie, de mosterd en zout en peper.

  6. Verdeel de puree over 4 borden. Leg er de lamskoteletjes bij. Serveer met de spinaziesalade.