Lamsrack met amandelkorst en hartige sabayon, spruitjes en gebakken zoete aardappel

Lamsrack met amandelkorst en hartige sabayon, spruitjes en gebakken zoete aardappel

Een recept van Foodblogger BuurKookt
Mag even duren Makkelijk Duur

Lamsrack met amandelkorst en hartige sabayon, spruitjes en gebakken zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 takjes
    • 2 tl oregano
    • 3 teentjes knoflook
    • 250 g kastanjechampignons
    • 4 el crème fraîche
    • 4 el
    • 1 el margarine
    • 1 zakje rucola
    • 4 zoete aardappelen
    • 12 ribben lamsrack
    • 1 bakje radijskers
    • 3 takjes rozemarijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan en meng het met de rozemarijn. Snijd de aardappels in stukjes. Snijd de onderkant van de spruiten en ontdoe ze van de buitenste blaadjes. 

  2. Verdeel de spruitjes over de bodem van een ovenschaal samen met de knoflooktenen en 3 takjes tijm. Giet er de olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.

  3. Zet de schaal 45 minuten in de oven (schud regelmatig). 

  4. Verhit een pan met een laagje water. Zet hier een kom op (au bain-marie). 

  5. Doe de eierdooiers in de kom en klop los. Giet de geklaarde boter en 2 eetlepels bakvet erbij. Blijf kloppen tot er een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en blijf kloppen. Doe het overige bakvet erbij en breng op smaak met zout en peper.

  6. Verhit margarine in de pan en bak de lamsrack aan de velkant en de zijkant kort aan. Zet het vlees 20 minuten (bij de spruitjes) in de oven.

  7.  Verhit margarine in een pan en bak de zoete aardappelen.

  8. Haal de lamsrack uit de oven (spruitjes moeten nog 5 minuten) en verpak het in aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten. Haal de lamsrack uit de folie en besmeer met de mosterd. Rol de lamsrack vervolgens door het amandelschaafsel. 

  9. Serveer het vlees met de zoete aardappel, de spruitjes en de botersaus. Maak het geheel af met de overgebleven tijm.

  10. Aantal kcal: ca. 489 p.p.