Lamsrack met amandelkorst, spruitjes en gebakken zoete aardappel

Lamsrack met amandelkorst, spruitjes en gebakken zoete aardappel

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Lamsrack met amandelkorst, spruitjes en gebakken zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el fond (vlees)
    • 1 scheu olijfolie
    • 4 el
    • 3 knoflooktenen
    • 1 el gladde mosterd
    • 3 takjes rozemarijn
    • 12 ribbetjes lamsrack
    • 6 takjes tijm
    • 4 zoete aardappels
    • 55 g amandelschaafsel
    • 1 zout en peper
    • 4 eidooiers
    • 500 g spruitjes
    • 25 g margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

  2. Rooster de amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan.
  3. Snijd de rozemarijn fijn.
  4. Meng het geroosterde amandelschaafsel met de gesneden rozemarijn en zet opzij.
  5. Snijd de zoete aardappel in kleine stukken.
  6. Snijd de onderkant van de spruiten en ontdoe van de buitenste blaadjes. Doe dit in een ovenschaal samen met de knoflooktenen en 3 takjes tijm. Giet er olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper. Zet voor 45 minuten in de oven (schudt regelmatig) tot ze goudbruin zijn.
  7. Vul ondertussen een pan met een laag kokend water. Zet hier een kom of kleinere pan in (au bain-marie). Doe de eierdooiers in de kom en klop los.

  8. Giet de geklaarde boter en de 2 el fond erbij en blijf kloppen (anders wordt het ei) tot er een dikke lichtgele saus ontstaat. Zodra dat is ontstaan, haal van het vuur en blijf kloppen.
  9. Doe de overige fond erbij en breng op smaak met zout en peper. Klop goed door. Zet de sabayon opzij.

  10. Verhit roomboter in de koekenpan op hoog vuur en bak de lamsrack aan de velkant en zijkant kort aan – tot het bruin is.
  11. Zet dan vervolgens in de oven voor 20 minuten (bij de spruitjes – als de spruitjes nog 25 minuten moeten).
  12. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de zoete aardappel tot ze een beetje zacht en bruin zijn.
  13. Haal de lamsrack uit de oven (de spruitjes moeten dan nog 5 min) en verpak in aluminiumfolie en laat rusten voor 5 minuten.
  14. Haal de lamsrack uit het aluminiumfolie en besmeer alle kanten dun met mosterd. Rol de lamsrack in het amandelschaafsel (zorg dat alle kanten goed zijn bedekt).
  15. Serveer met de zoete aardappel, spruitjes en sabayon. Garneer met de overgebleven tijm.

Misschien vind je dit ook wel lekker!