Lamsrack met lentegroenten en krieltjes

Lamsrack met lentegroenten en krieltjes

Mag even duren Makkelijk Duur

Lamsrack met lentegroenten en krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg lamsrack
    • 1 bosje witte asperge
    • 5 stengels selderij (bleekselderij)
    • 2 bosjes radijzen
    • 1 klontje margarine (voor in de saus)
    • 1 scheut honing
    • 1 el mosterd
    • 250 g peultjes
    • 1 kg krieltjes
    • 1 margarine (om in te bakken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete bakmargarine. Besmeer het dan met een beetje mosterd en honing en laat het lamsrack verder garen gedurende 20 à 30 minuten. in een voorverwarmde oven van 185°.

  2. Schep er af en toe het vrijgekomen braadvocht over. Haal het uit de oven en laat het vlees nog 10 min. rusten onder folie alvorens het aan te snijden.
  3. Stoom ondertussen de asperges en radijsjes beetgaar. En kook de sugarsnaps in licht gezouten water.
  4. Warm de groenten weer op met enkele druppels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Kook de krieltjes gaar in de schil, zo behouden ze het meeste smaak.
  5. Blus de pan van het vlees met een beetje kalfsfond en laat de bakresten goed loskoken. Doe de braadjus uit de ovenschaal er nog bij en bind de saus met een stukje echte boter.
  6. Zeef de saus als je een mooie gladde jus wil. Breng verder op smaak met peper en zout.