Lamsstoofpotje met aardappelen en tuinbonen

Lamsstoofpotje met aardappelen en tuinbonen

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Lamsstoofpotje met aardappelen en tuinbonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg lamsschouder
    • 500 g krieltjes
    • 400 g tuinbonen (gedopt, evt. diepvries)
    • 200 ml (of 100 ml sherry)
    • 300 ml
    • 6 el (gehakt)
    • 0.5 el kurkuma
    • 1 el zoet paprikapoeder
    • cayennepeper
    • 3 blaadjes
    • 2 uien
    • 2 teentjes
    • 30 ml
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een stoofpot. Kruid de stukken lamsschouder met peper en zout en braad ze aan alle kanten aan. Schep de stukken lamsschouder uit de pan en houd apart.

  2. Snipper de uien en de knoflook en stoof ze in dezelfde pan glazig. Voeg het lamsvlees weer toe, doe er de laurier bij en bestrooi met kurkuma, cayennepeper en paprikapoeder. Blus het geheel af met de witte wijn of sherry.

  3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 1,5 uur zachtjes pruttelen op laag vuur. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de stoofpot zit en voeg eventueel wat water toe.

  4. Schil de krieltjes, voeg ze toe en laat ze nog even een halfuur meegaren. Kook de tuinbonen gaar in gezouten water en doe ze er de laatste 10 minuten bij.

  5. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout. Bestrooi rijkelijk met gehakte peterselie en serveer.