Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g tomaten (in plakjes)
    • 300 g lamsworstjes
    • 75 g serranohammen (in reepjes)
    • 1 ui (in halve ringen)
    • 2 el rode wijnazijn
    • 2 tenen knoflook
    • 1 bos (20 gr) platte peterselie
    • 2 tl milde of pikante paprikapoeder
    • 6 el olijfolie
    • 900 g aardappelblokjes (koelvers)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de lamsworstjes in 10 minuten bruin en gaar.

  2. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  3. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep er de paprikapoeder met de serranoham en peterselie door. Bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de tomaat met de uiringen over een schaal. Besprenkel met de resterende 2 eetlepels olijfolie, de azijn, zout en peper.

  5. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden. Leg er de lamsworstjes bij en serveer met de tomatensalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!