Langzaam gegaarde zalm met kwarteleitjes

Langzaam gegaarde zalm met kwarteleitjes

Mag even duren Makkelijk Duur

Langzaam gegaarde zalm met kwarteleitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el boter (om in te bakken)
    • 1 snufje peper
    • 1 el yoghurt (mager)
    • 15 g (vers, blaadjes geplukt)
    • 15 g verse basilicum. (blaadjes geplukt)
    • 320 g zalmfilets (in 4 stukken)
    • 15 g verse bladpeterselie (blaadjes geplukt)
    • 10 g (vers, grof gehakt)
    • 1 el wijnazijn
    • 0.5 tl mosterd
    • 2 el
    • 12 kwarteleieren
    • 2 el Calvé mayonaise
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. 

  2. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  3. Gaar de vis 20 minuten in de oven rosé.

  4. Pluk intussen de blaadjes van de kruiden en snijd de bieslook in stukjes van 3 cm. Meng alle kruiden in een kom. 

  5. Klop in een andere kom de azijn en mosterd door elkaar. Voeg al kloppend met een garde de olie toe, zodat een gebonden dressing ontstaat.

  6.  Roer de mayonaise glad met de yoghurt, 2 eetlepels water en vers gemalen peper.

  7. Bak de kwarteleitjes 1-2 minuten op laag vuur. De dooiers moeten zacht blijven. Meng de kruiden met de dressing en wat zout en peper. 

  8. Verdeel de kruidensla over de borden, leg de zalmmootjes erop en de eitjes erbij. Lepel de mayonaise eroverheen en bestrooi met vers gemalen peper.