Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 venkelknollen
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 vleestomaten
    • 1 zak Bertolli Pastasaus Bolognese
    • 2 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 150 g voorgekookte lasagnevellen
    • 100 g
    • 75 g gemengde salade
    • 3 el fijngehakte groene kruiden
    • 3 el balsamicodressing
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Meng de pastasaus met 1 dl koud water.

  2. Verhit de vloeibare margarine en bak de venkel met de knoflook op een halfhoog vuur in ca. 5 minuten glazig. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

  3. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (ca. 1½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus, wat venkel, plakjes tomaat en weer wat saus. Bedek met een laagje lasagnevellen. Schep daar een laagje saus op (zodat de lasagne goed bedekt is) en weer wat venkel, plakjes tomaat en saus. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus. Verkruimel de ricotta erover. 

  4. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden. Meng de gemengde salade vlak voor het serveren met de groene kruiden. Voeg naar smaak wat dressing toe.

  5. Schep de lasagne aan tafel op de borden en geef de salade er apart bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!