Lasagne met bloemkool

Lasagne met bloemkool

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Lasagne met bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ovenschaal (inhoud 1,5 l, ingevet)
    • 1 rode paprika (in ringen)
    • 1 bol mozzarella (in plakjes)
    • 2 pakken gezeefde tomaten (à 500 g)
    • 1 pak lasagnebladen (à 250 g)
    • zout & peper
    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 2 el olijfolie
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 1 tl gedroogde oregano
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  2. Snijd de bloemkoolroosjes in plakjes. Kook de bloemkool 5 minuten en giet af.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen en beleg met bloemkool. Schep er weer wat tomatensaus over. Herhaal deze stappen met de rest van de lasagne, de bloemkool en de saus. Eindig met een laag tomatensaus.

  5. Verdeel de paprika, de mozzarella en de oregano over de bovenste laag. 

  6. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!