Lasagne met gehakt en Italiaanse groenten

Lasagne met gehakt en Italiaanse groenten

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Lasagne met gehakt en Italiaanse groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2.5 el Blue Band Vloeibaar + extra om in te vetten
    • 500 g mager rundergehakt
    • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
    • 250 g Italiaanse groenten (prei, courgette, tomaat, paprika, enz) (diepvries)
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor lasagne
    • 9 lasagnebladen
    • 100 g geraspte jong belegen kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. 

  2. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine en bak het gehakt al omscheppend bruin. Schep de groenten erdoor en bak al omscheppend 2 minuten mee. 

  3. Voeg de tomatenpuree, 500 ml water en de inhoud van het zakje kruidenmix toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles 2-3 minuten zachtjes sudderen.

  4. Verdeel 1/3 deel van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg er 3 vellen lasagne op en herhaal deze lagen nog tweemaal. Bestrooi met de kaas.

  5. Bak de lasagne, afgedekt met aluminiumfolie, 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en bak de lasagne in ca. 10 minuten goudbruin en tot de bovenkant bubbelt.

  6. Variatietip: vervang de tomatenpuree eens door 1 blik tomatenblokjes. Gebruik dan de helft van de hoeveelheid water. Schep 4 eetlepels rode pesto door de saus.

Een Italiaanse lasagne maken kan heel goed van te voren. Zo’n zelfgemaakte lasagne is bijzonder geschikt als je veel eters aan tafel hebt. Maak een dubbele portie lasagne en vries een portie in. Zo heb je altijd een lekkere maaltijd op voorraad. Probeer deze lasagne gehakt en Italiaanse groenten maar eens, succes verzekerd!

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!