Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Lasagne met groene groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g
    • 350 g groene asperges
    • 2 courgettes
    • 1 prei
    • 1 kg verse spinazie
    • 1 tomaat (groot)
    • 2 el
    • 250 ml
    • 250 g verse geitenkazen
    • 9 lasagnevellen
    • aluminiumfolie
    • 1 ingevette ovenschaal
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor lasagne
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Rasp de mozzarella. Snijd de stugge uiteinden van de asperges en snijd de rest in stukjes. Was de spinazie, de prei, de courgettes en de tomaat. Snijd de courgettes en de tomaat in plakjes en de prei in ringen. 

  3. Verwarm 2 eetlepels van de margarine in een steelpan en voeg de bloem toe. Kook de bloem al roerende 1 minuut. Temper het vuur en voeg, beetje bij beetje, al roerende de melk toe. Kook de saus ca. 2 minuten en blijf roeren totdat de saus bindt. Neem de pan van het vuur.
  4. Blancheer de asperges 3 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.
  5. Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine en fruit de prei met de courgette 3-5 minuten. Schep de asperges met de prei, de courgette en de geitenkaas door elkaar.
  6. Kook de spinazie met aanhangend water en laat hem al omscheppend in een paar minuten slinken. Roer de inhoud van het zakje kruidenmix erdoor en kook 2 minuten.
  7. Verdeel de helft van de witte saus over de bodem van een ovenschaal. Leg er 3 pastavellen op. Verdeel het spinaziemengsel erover en dek af met 3 lasagnevellen. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en dek af met de rest van de lasagnevellen. Schenk de rest van de witte saus erover en dek af met de plakjes tomaat. Bestrooi met de geraspte mozzarella.

  8. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven afgedekt met aluminiumfolie. Verwijder het folie en bak de lasagne nog 15 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en bubbelt.

  9. Tip: voorgekookte lasagnevellen kun je droog gebruiken. Wanneer je gewone lasagnevellen gebruikt, kook ze dan eerst voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!