Lasagne met pompoen, bospaddenstoelen en truffel

Lasagne met pompoen, bospaddenstoelen en truffel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Lasagne met pompoen, bospaddenstoelen en truffel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 lasagnevellen (voorgekookt en uitgelekt)
    • 1 kg pompoen
    • 30 g truffelsnippers (uit een bokaaltje)
    • 4 blaadjes
    • 2 kastanjes (rauw en gepeld)
    • 150 g gemengde bospaddenstoelen
    • 200 ml (of groentebouillon)
    • 1 takje tijm
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 1 blaadje laurier
    • peperkorrel (enkele gekneusde)
    • 2 sjalotten
    • 200 ml
    • 200 ml
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • margarine
    • 100 g (Parmezaanse kaas)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de (ongeschilde) pompoen in grote rechthoekige stukken. Verwijder de zaadjes. Wrijf de pompoen in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak hem 20 to 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.

  2. Verwarm de bouillon met de tijm, rozemarijn, laurier en de peperbolletjes en zet op een zacht vuurtje. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een pan met boter. Blus met de wijn af en laat droogkoken. Doe er dan de gezeefde bouillon en de room bij. Laat inkoken tot de helft. Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe er 20 g van de truffelschilfers bij en mix het tot een glad mengsel.

  3. Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze kort in een pan met margarine. Kruid met peper en zout. Halveer de lasagnevellen. Schil de geroosterde pompoen en snijd ‘m in plakken, ongeveer zo groot als de lasagnevellen.

  4. Leg een plakje pompoen in het midden van een bord. Bestrooi met 1 theelepel Parmezaanse kaas. Leg er een half lasagnevel op en maak daar een plooitje in, zodat je volume krijgt.

  5. Leg er weer een plakje pompoen op, een lepeltje Parmezaanse kaas, wat bospaddenstoelen en een vel lasagne. Herhaal nog een keer. Tot hier kun je het gerecht vooraf klaarmaken. Dek de bordjes af met aluminiumfolie.

  6. Opwarmen en afwerken. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de bordjes een kwartier in de oven om op te warmen. Verwarm intussen ook de truffelsaus op een heel zacht vuurtje of au bain-marie. Verwijder de aluminiumfolie en lepel wat saus over de lasagne. Werk af met enkele blaadjes spinazie, de rest van de truffelschilfers en de kastanje die je over het gerechtje raspt. 

Chique lasagne

Misschien vind je dit ook wel lekker!