Lasagne met spinazie en mozzarella

Lasagne met spinazie en mozzarella

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Lasagne met spinazie en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 60 g
    • 50 g
    • 700 ml koude melk
    • 1 snufje geraspte nootmuskaat
    • 1 handje Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 bosje basilicum
    • 600 g verse spinazie
    • 1 pak lasagnevel
    • 2 bolletjes (in plakjes gesneden)
    • vloeibare margarine
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak het op laag vuur tot het mengsel een beetje gaat glimmen.
  2. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur even doorkoken en breng op smaak met nootmuskaat, wat van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Voeg bijna al de basilicum toe, houd wat blaadjes achter ter garnering, en draai het vuur uit.
  3. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit wat vloeibare margarine in een ruime hapjespan en bak de spinazie (eventueel in porties) tot deze slinkt. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Schep een dun laagje saus in een ovenschaal, bedek met lasagnevellen, een beetje spinazie, weer wat saus en mozzarella. Bouw op deze manier de hele lasagne op en eindig met saus, mozzarella en nog wat Parmezaanse kaas.

  5. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven of tot de pasta gaar is en de bovenkant goudbruin. Garneer met wat blaadjes basilicum.

  6. Tip: je kunt bechamelsaus ook kant-en-klaar kopen, voor een (nog) snellere lasagne.

  7. Dit gerecht bevat: 949 p.p

Misschien vind je dit ook wel lekker!