Lasagne met courgette, tonijn en citroen

Lasagne met courgette, tonijn en citroen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Lasagne met courgette, tonijn en citroen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 citroen
    • 400 g lasagnebladen
    • 2 kleine courgettes
    • 1 el vloeibare margarine
    • 1 zak Bertolli pastasaus (Traditioneel Toscaans)
    • 2 blikjes tonijnen
    • zout en peper
    • 4 el geraspte jonge kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schaaf de courgettes met een dunschiller (of kaasschaaf) in dunne lange plakken. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Meng de pastasaus met 1 dl koud water, de geraspte citroenschil en de tonijn.

  4. Vet een ovenschaal (ca. 2 ½ l inhoud) in met wat margarine en bedek de bodem met een dunne laag pastasaus en een laagje courgetteplakjes.

  5. Bestrooi de courgette met wat peper en zout en bedek met een laagje lasagnebladen. Herhaal deze stappen tot alles op is en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte jonge kaas.

  6. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden. Verdeel de lasagne over borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!