Lasagne met tonijn en mascarpone

Lasagne met tonijn en mascarpone

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Lasagne met tonijn en mascarpone

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de lasagne:

    • 250 g
    • 2 blikjes tonijnen (op olie, à 160 g per stuk)
    • 2 paprika's (een groene en een rode)
    • 2 stengels bosuien
    • 1 teentje knoflook
    • 1 pak lasagnevel
    • 2 handjes (Parmezaanse)
  • Voor de saus:

    • 1 blik tomaat (in blokjes, à 400 g)
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 0.5 el olijfolie
    • 0.5 tl gedroogd basilicum (en/of tijm, Italiaanse kruiden)
    • peper en zout (naar smaak)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  2. Voor de saus: snipper het uitje en fruit dit samen met een teentje knoflook aan in de pan in de olijfolie. Als de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat dit lekker rustig voor minimaal 15 minuten sudderen.

  3. Voor de vulling: snijd de groene en rode paprika zo fijn mogelijk. Snijd de bosuitjes en pers de knoflook of snijd deze zo fijn mogelijk. Mix de gesneden groente samen met de mascarpone en de tonijn tot één geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Bouw de lasagne nu laag voor laag op. Begin met een laag lasagnebladen, daarna de vulling en dan weer een laag lasagnebladen. Zorg dat je laatste laag een laagje lasagnebladen is.

  5. Verdeel als laatst de tomatensaus over de lasagnebladen en betrooi met wat Parmezaanse kaas.

  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze voor 45 minuten in de oven. Haal na 45 minuten de folie eraf en zet hem terug voor nog eens 15 minuten.

  7. Aantal kcal: ca. 470 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!