Lasagne met zalm en groene asperges

Lasagne met zalm en groene asperges

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Lasagne met zalm en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 klein bosje dille
    • 3 el
    • 400 g zalmfilets
    • 25 g
    • 300 g verse lasagnebladen
    • 1 versgemalen peper en zout
    • 3 el magere crème fraîche
    • 3 dl
    • 750 g groene asperges
    • 6 zwarte peperkorrels
    • 4.5 dl
    • 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 geraspte schil en sap van 1 citroen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bodem van een ondiepe pan waarin ze precies passen. 

  2. Voeg de bouillon, de steeltjes van de dille (bewaar het fijne groen), de peperkorrels en het citroensap toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en pocheer de zalm 6 minuten. 

  3. Neem de visfilets direct uit de pan en laat ze enigszins afkoelen. Verdeel ze in grote vlokken. Zeef de bouillon. Stoom de asperges 3 minuten. Snijd ze in stukjes. Houd de aspergepunten apart. 

  4. Smelt de boter in een middelgrote pan, strooi de bloem erbij en schep het mengsel om. Klop er geleidelijk de gezeefde bouillon en de melk door. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 3 minuten op laag vuur binden. 

  5. Neem de pan van het vuur en voeg de citroenschil, het dillegroen, de crème fraîche en wat zout en peper toe. Schep de zalm en de asperges door de saus. 

  6. Leg 3 vellen lasagne op de bodem van een ingevette ovenschaal . Schep hierop 1/3 zalm-aspergemengsel. 

  7. Herhaal de laagjes nog tweemaal en breng een laatste laagje lasagnevellen aan. Verdeel hierover de aspergepunten en druk alles goed aan, zodat de saus een beetje over het oppervlak vloeit. 

  8. Dek de schaal af met ingevet aluminiumfolie of een deksel en plaats hem 30-35 minuten in de oven. Verwijder het folie, strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!