Lasagne

Lasagne

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Lasagne

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Eventueel groente naar keuze
    • 1 bechamelsaus
    • 1 teentje knoflook
    • 50 g
    • 1 tl chilipoeder
    • 2 tl
    • 1 el basilicum
    • 1 tl paprikapoeder
    • 150 g
    • 1 tl oregano
    • 0.5 tl peterselie
    • 1 ui
    • 1 snufje peper
    • 1 pak lasagnebladen (verse)
    • 380 ml tomatenfrito (gezeefde tomaten)
    • 400 g tomatenblokjes
    • 3 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Begin met het snipperen van het witte uitje en het pellen van een teentje knoflook. Zet een grote pan(wok) op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg hier de uitjes en naar keus het teentje knoflook aan toe, de knoflook kan je persen of fijnsnijden. Verwarm ondertussen ook je oven voor op 220ºC.

  2. Laat dit circa 3 minuten op een matig vuurtje aanfruiten en voeg dan het gehakt toe. Het gehakt kan je aanmaken met een theelepel gehaktkruiden. Bak het gehakt rul en voeg wanneer het bijna klaar is de tomatenpuree toe, om deze te laten ontzuren. Laat dit “mengsel” circa 1 minuut bakken op matig vuur of tot het gehakt rul is.

  3. Wanneer de eerste stap klaar is wordt het tijd om de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe te voegen. Roer dit allemaal even flink door elkaar. Zet het vuur nu laag, voeg de basilicum, peterselie, oregano, het suiker, paprikapoeder, chilipoeder en de peper toe en laat de saus circa 20 minuten pruttelen zodat de tomatenblokjes lekker zacht worden. Vergeet niet af en toe te roeren!

  4. Maak ondertussen ook de bechamelsaus of gebruik een kant-en-klare versie uit de supermarkt.

  5. Je kunt nu de lasagne gaan maken. Je kunt ervoor kiezen om eerst een laagje lasagnebladen te doen, vervolgens tomatensaus, en vervolgens een klein laagje bechamelsaus, dan weer lasagnebladen en ga zo maar door. Of je kunt de bechamelsaus alleen bovenop de lasagne doen.

  6. Maak het geheel af met geraspte kaas en zet de lasagne vervolgens voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat de lasagnebladen zacht zijn en de kaas goudbruin is geworden.

  7. En klaar is je lasagne. Je hebt er wel wat meer tijd voor nodig maar dan heb je ook wel een heel lekker resultaat!
  8. Aantal kcal: 650 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!