Lauwe chocoladetaartjes met perensorbet

Lauwe chocoladetaartjes met perensorbet

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Lauwe chocoladetaartjes met perensorbet

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 180 g
    • 60 g
    • 60 g
    • 1 el cacaopoeder
    • 1 ei
    • 180 ml
    • 90 g pure chocolade (fijngehakt)
    • 90 g (fijngehakt)
    • 90 g (voor de vulling)
    • 1 ei (voor de vulling)
    • 90 g (gezeefd)
    • 1.5 tl
    • 1 kg peer (rijpe)
    • 1 citroen
    • 200 g
    • verse munt
    • 2 el
    • 45 g margarine (voor de vulling, op kamertemperatuur)
    • 110 g margarine (voor het deeg)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Voor de perensorbet: Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Breng 200 g suiker met 200 ml water aan de kook. Zet het vuur lager en laat 3 minuten pruttelen. Doe de peren erbij en verwarm 5 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de peren afkoelen. Doe de citroenschil en het sap erbij. 

  2. Mix het geheel fijn. Meng de eau de vie erdoor. Draai tot sorbet in de ijsmachine. Zet in de diepvriezer.

  3. Meng 110 g margarine, 180 g patisseriebloem en 60 g poedersuiker. Voeg er vervolgens 60 g amandelpoeder, 1 eetlepel cacaopoeder aan het ei aan toe. Kneed de ingrediënten en laat het deeg een halfuur in de koelkast rusten.

  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Vet de taartvormpjes in met margarine en bekleed ze met het deeg. Laat opnieuw een halfuur rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Voor de vulling. Breng 180 ml room aan de kook, haal van het vuur en smelt er de twee soorten chocolade in. Laat afkoelen tot 37 °C. 

  7. Klop 45 g margarine met 90 g suiker tot de suikerkorrels opgelost zijn. Roer het ei erdoor. Spatel de 90 g bloem en het bakpoeder erdoor. Meng met de chocolade.

  8. Vul de vormpjes met het beslag. Bak de taartjes 25 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.

  9. Ontvorm de vormpjes op een rooster en laat ze lauw worden. Serveer ze met een bolletje perensorbet en werk af met een plukje munt.