Lenteschotel met mornaysaus

Lenteschotel met mornaysaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Lenteschotel met mornaysaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bos peentjes (in plakjes)
    • ovenschaal (inhoud 2 L, ingevet)
    • 50 g margarine
    • 250 g venkel (in partjes)
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 60 g
    • 650 ml
    • 125 g geraspte belegen kaas
    • 400 g broccoli (in roosjes, steel in plakjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de venkel, de broccoli en de worteltjes 5 minuten in water met zout.

  3. Smelt de margarine in een saus- of steelpan. Voeg de bloem in één keer toe en bak nog 1 minuut zachtjes mee zonder te kleuren. Schenk op laag vuur beetje bij beetje de melk erbij en klop met een garde tot een gladde, gebonden saus. Laat de kaas in de saus smelten en voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Doe de groenten in een ovenschaal. Schep er een paar lepels kaassaus over. Dek af met de aardappelschijfjes. Schenk er de rest van de saus over.

  5. Bak de lenteschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten. goudbruin en gaar. Strooi er eventueel de topjes venkelgroen over.