Lenteslaatje met kiemen

Lenteslaatje met kiemen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Lenteslaatje met kiemen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bakje kiem
    • 2 appels
    • 0.5 bosje radijsjes
    • 2 el pompoenpitten (geroosterd)
    • 2 takjes (blaadjes)
    • 100 g
    • 0.5 sinaasappel (sap en geraspte schil)
    • 3 el
    • 8 el olijfolie
    • 4 lente-uitjes (fijngesneden)
    • 2 paprika's (gele)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de appels goed schoon, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Druppel er vervolgens een beetje citroensap overheen om verkleuren van de appels te voorkomen.

  2. Snijd de paprika's in reepjes en verwijder de zaadlijsten en maak de radijsjes schoon.
  3. Meng de jonge spinazie, appels, paprika's en radijsjes in een grote slakom met de kiemen.
  4. Meng voor de dressing de olie, het sinaasappelsap, witte wijnazijn en peper en zout door elkaar. Werk de salade af met lente-ui en pompoenpitten. Druppel er als laatste een beetje dressing over. 

  5. Lekker bij een stukje gegrild vlees of vis.