Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 citroen
    • 1 rode ui
    • 300 g spaghetti
    • 2 plakjes witte broden
    • 100 g snijbonen
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 el verse kruiden (bijv. platte peterselie, basilicum en/of dille)
    • zout en peper
    • 3 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Haal de snijbonen af en snijd ze in ruitjes.

  2. Kook de snijbonen in een bodem water met zout in 10 minuten knapperig gaar. Verkruimel het brood tussen de handen of in een keukenmachine.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui hierin aan. Giet de spaghetti en de snijbonen af en schep dit door de ui. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de kruiden en een flinke snuf zout toe.

  5. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Bestrooi met het kruim en serveer met een partje citroen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!