Limburgse asperges met dille, rosbief en gebakken krieltjes

Limburgse asperges met dille, rosbief en gebakken krieltjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Limburgse asperges met dille, rosbief en gebakken krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kg witte asperges
    • 800 g krielaardappeltjes (geschrapt)
    • 3 el vloeibare margarine
    • 1 Knorr Bouillonketeltje (Smaak: Groenten)
    • 2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
    • 4 el fijngehakte dille (+ 4 takjes)
    • 200 g
    • zout en peper naar smaak
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
  2. Was de krieltjes. Zet ze op in koud water, breng ze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Giet af en dep ze af met keukenpapier.
  3. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de krieltjes hierin 10 minuten op een matig vuur, schep geregeld om. Voeg het bouillonketeltje toe, laat het smelten en schep de aardappeltjes om.
  4. Maak de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de fijngehakte dille erdoor.
  5. Verdeel de rosbief over 4 warme borden en bestrooi de rosbief met wat peper. Schep de krieltjes erbij, leg de asperges ernaast, schep de saus erover en leg er een takje dille op.
Bron: Knorr