Linzen kokoscurry van Xandra

Linzen kokoscurry van Xandra

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Linzen kokoscurry van Xandra

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g linzen (blik)
    • 0.5 el rode curry pasta
    • 1 courgette
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 handvol fijngesneden verse kruiden bv. koriander of peterselie
    • 1 el olijfolie
    • 1 blik kokosmelk
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd één rode ui en één courgette in kleine stukjes.
  2. Verwarm de olie op laag vuur in een wok en fruit het fijngesneden uitje. Voeg hierbij later de stukjes courgette bij toe.
  3. Roer 1/2 eetlepels currypasta erdoorheen en laat het even meebakken. (Let op: rode currypasta is een beetje pittig)

  4. Voeg hierbij de kokosmelk en roer goed, laat dit 3 minuten inkoken.

  5. Voeg de tomatenblokjes en linzen (uit blik) toe.
  6. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten sudderen, terwijl je af en toe roert. Proef of er nog zout of peper bij moet.
  7. Schep in kommen en bestrooi het met fijngesneden kruiden zoals peterselie of koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!