Linzencurry met zoete aardappel en kerrie

Linzencurry met zoete aardappel en kerrie

Een recept van Foodblogger Phood.nl
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Linzencurry met zoete aardappel en kerrie

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • peterselie of koriander
    • 1 teentje knoflook
    • 0.5 citroen
    • 1 ui
    • 2 zoete aardappelen (grote)
    • 150 g (zilvervlies)
    • 400 ml
    • 0.5 rode peper
    • 0.5 tl komijn
    • 150 g gedroogde linzen
    • 2 tl kerrie
    • 2 cm (of 2 tl gemberpoeder)
    • 600 ml (of 600 ml water en 2 bouillonblokjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de ui, peper, knoflook en gember in kleine stukjes.

  2. Fruit de ui in een beetje olie totdat deze glazig wordt. Voeg dan de peper, knoflook, gember, kerrie en komijn toe en bak voor 1 minuut mee.

  3. Voeg de linzen, groentebouillon en kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de curry op middelhoog vuur voor 15 minuutjes pruttelen zonder deksel op de pan.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in brokken van ongeveer 1 x 1 cm. Als de curry 15 minuten heeft gekookt, voeg je de zoete aardappelen toe en laat je het geheel nog 20 minuten koken.

  6. Probeer een stukje aardappel om te kijken of 'ie gaar is, zo ja: dan is je curry klaar.
  7. Schep een flinke hoeveelheid curry op het bord met een beetje rijst ernaast. Garneer eventueel met wat groene kruiden (peterselie of koriander) en een beetje citroensap en geniet!

  8. Aantal kcal: 583 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!