Linzensalade met pompoen

Linzensalade met pompoen

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Linzensalade met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kleine pompoen
    • 2 rode paprika's
    • 100 g walnoten
    • 1 rode ui
    • 200 g gedroogde linzen
    • 0.5 Knorr Bouillontablet Finesse Tuinkruiden
    • 3 el olijfolie
    • 200 g
    • 2 el pesto's
    • 1 el balsamicoazijn
    • 75 g rucola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne repen. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
  3. Klop het verkruimelde bouillontablet met 1 eetlepel olijfolie door elkaar en schep de pompoen blokjes er goed door. Verdeel de pompoen over de met bakpapier beklede bakplaat enrooster ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de pompoen bruine randjes heeft. Neem de bakplaat uit de oven en laat de pompoen afkoelen. Verkruimel intussen de feta.

  4. Roer de pesto met de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie door elkaar. Schep alle ingrediënten, op de feta na, door elkaar en strooi er de verkruimelde feta over. Lekker met boerenbrood.
Bron: Knorr