Linzenstoofpotje met rookworst

Linzenstoofpotje met rookworst

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Linzenstoofpotje met rookworst

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 teentje knoflook
    • 2 stengels selderij
    • kruidentuiltje
    • 200 ml
    • 600 ml
    • mosterd
    • peper en zout
    • 300 g bruine linzen
    • 350 g rookworsten (Unox)
    • 50 g margarine
    • 2 uien
    • 2 wortels
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Pel en pers de knoflook. Pel de uien en snijd in ringen. Maak de selderij en de wortelen schoon en snijd deze in stukken.

  2. Spoel de linzen en laat goed uitlekken in een vergiet. Fruit de knoflook, uien, selderij en wortel in ongeveer 10 minuten glazig in een stoofpan met margarine. Voeg de linzen, de kruiden en de witte wijn toe. Laat 10 minuten sudderen. 

  3. Snijd de worst in plakjes. Doe dit samen met de bouillon bij de stoofpot, breng aan de kook en laat 20 minuten verder garen of tot de linzen gaar zijn.

  4. Kruid af met peper, zout en mosterd naar smaak. Verdeel over de borden en werk af met peterselie en serveer met brood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!