Linzenstoofpotje met wortelballetjes

Linzenstoofpotje met wortelballetjes

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Linzenstoofpotje met wortelballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 l groentebouillon
    • 300 g linzen
    • 1 ui (fijngesnipperd)
    • 1 wortel (in staafjes)
    • 60 g knolselderij
    • 1 rode paprika (in blokjes)
    • 1 el olie
    • kruidentuiltje
    • peper
    • zout
    • 150 g vastkokende aardappelen
    • 250 g wortels
    • 2 eieren (losgeklopt)
    • 1 tl azijn (wittewijn)
    • 2 tl (zacht)
    • 400 g bloemige aardappelen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de linzen. Fruit de uisnippers glazig in wat olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen en de kruiden toe. Laat 45 minuten zacht koken.

  2. Schil de vastkokende aardappelen en de wortelen en snijd ze in flinterdunne staafjes. Kook ze 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen op een handdoek. Schil de bloemig kokende aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en plet ze met de pureestamper.

  3. Meng de geplette aardappelen, de aardappel- en wortelstaafjes met de eieren en het kerriepoeder. Breng op smaak met wijnazijn, peper en zout. Maak hier nootgrote balletjes van en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Zet ze 30 minuten in de oven.

  4. Doe de wortel, knolselder en rode paprika bij het linzenstoofpotje en laat nog 10 minuten koken.

  5. Verdeel de balletjes over borden en lepel het linzenstoofpotje erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!