Linzertaartjes met frambozenjam

Linzertaartjes met frambozenjam

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Linzertaartjes met frambozenjam

Ingrediënten voor 12 personen
    • 175 g
    • 175 g amandelen (gemalen)
    • 70 g witte basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 2 tl citroenschillen
    • 175 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 2 eidooiers
    • 300 g frambozenjam
    • 150 g frambozen
Meer dan 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Meng de bloem, de gemalen amandelen, witte basterdsuiker, snufje zout, gemalen kaneel en en de geraspte citroenschil. Kneed er snel blokjes Blue Band Cake & Koekjes door met de vingertoppen. 

  3. Voeg de eidooiers toe en kneed het tot een soepel deeg. Vorm dit tot een bal en leg deze verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast

  4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er 12 deegcirkels van 10-12 cm doorsnede uit. Bekleed hiermee 12 ingevette taartvormpjes van 8 cm doorsnede. 

  5. Snijd de rest van het deeg tot lange repen van ½ cm breed. Prik de deegbodems in met een vork en verdeel er de frambozenjam over. Leg er enkele verse frambozen op en dek af met een raster van deegrepen. Plak deze met een losgeklopte eidooier op de deegrand. 

  6. Bestrijk ook het deeg met een losgeklopt eidooier en bak de taartjes 25-30 min. 
  7. Circa 340 kcal per stuk.