Maaltijdsalade met linzen en geitenkaas

Maaltijdsalade met linzen en geitenkaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Maaltijdsalade met linzen en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
    • 1 el dijon mosterd
    • 1 el grove mosterd
    • 2 el
    • 1 blik linzen (400g, uitgelekt)
    • 4 takjes (fijngesneden)
    • 12 plakjes stokbroden
    • 300 g verse geitenkazen (verkruimeld)
    • 1 kropsla (buitenste blad verwijderd en de rest in parten)
    • 100 g walnoten (geroosterd)
    • scheutje zonnebloemolie
    • scheutje extra vierge olijfolie
    • snufje zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de sjalotjes met de mosterd en azijn. Klop er rustig 6 el zonnebloemolie door en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de linzen en de peterselie en laat 30 minuten staan. Zo trekt de dressing lekker in de linzen.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de plakjes brood met olijfolie. Verdeel de kaas over de plakjes stokbrood en bak de broodjes 5 minuten in een oven van 200 graden of tot de kaas een beetje kleur heeft gekregen en het broodje krokant.

  3. Meng de sla rustig met de linzen zodat de sla ook de dressing oppikt. Verdeel de sla over borden en schep de linzen die over zijn over de sla. Garneer met de broodjes geitenkaas en de walnoten. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  4. Tip: is het je niet voedzaam genoeg? Meng wat gehalveerde en gekookte krieltjes met de dressing door de linzen.

  5. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

Misschien vind je dit ook wel lekker!