Maanzaadrollade

Maanzaadrollade

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Iets duurder

Maanzaadrollade

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 21 g (0.5 blokje)
    • 195 g
    • 180 ml (lauwe)
    • 220 g
    • 3 eidooiers
    • 1 ei
    • mespuntje citroenschil (geraspt)
    • 300 g maanzaadjes
    • 250 ml
    • snufje kaneel
    • 75 g gesmolten boter
    • 120 g
    • suikerparel
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg. Doe de bloem in een ruime schaal en maak een kuiltje in het midden. Verbrokkel er de gist in, doe er 2 eetlepels van de suiker bij en roer los met 50 ml lauwe melk. Bestuif met wat bloem en laat afgedekt 15 minuten rusten op een warme plek.

  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een glad deeg dat van de kom loskomt. Laat afgedekt 45 minuten rusten.

  3. Maak de vulling. Doe het maanzaad in een hakmolentje en maal fijn (in een vijzel lukt dit ook). Doe de melk, boter en suiker in een pannetje en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg de kaneel toe. Laat al roerend afkoelen en indikken.

  4. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 0,5 cm dik. Bestrijk met de vulling en rol op. Leg de rol op een bakplaat met bakpapier (met de naad van de rol naar onder) en laat nog 30 minuten afgedekt rijzen.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het eigeel los met 1 à 2 eetlepels water en bestrijk er de rol mee. Bak 45 à 55 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  6. Bestrijk de rol met de gesmolten boter en bestrooi met een dikke laag poedersuiker. Snijd in plakken. Werk elke plak af met een gouden suikerparel en serveer.

Originele cake met het goede van maanzaad. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!