Mac & cheese met bloemkool

Mac & cheese met bloemkool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mac & cheese met bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool (in roosjes verdeeld)
    • 350 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne rigate)
    • 200 g (geraspt)
    • 1 bakje crème fraîche (125 ml)
    • snufje nootmuskaat (geraspt)
    • peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten net gaar. Als de roosjes wat groter zijn, kook ze dan iets langer.
  2. Schep de bloemkool uit het water en kook de pasta in hetzelfde water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  4. Meng de bloemkool met de pasta, ruim de helft van de kaas, de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg wat van het kookvocht toe zodat het smeuïg is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep alles in een ruime ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de pasta 10 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is. Bestrooi met de peterselie of geef het er apart bij.

Variatietip: dit gerecht is ook heerlijk met bijvoorbeeld pompoen, broccoli of tonijn.

Lees ook: Handig! zo lang moet je pasta koken

Lees ook: 10 gezonde recepten voor iedere dag

Misschien vind je dit ook wel lekker!