Macaroni met geroosterde pompoen, ricotta en spek

Macaroni met geroosterde pompoen, ricotta en spek

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Macaroni met geroosterde pompoen, ricotta en spek

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • geraspte Parmezaanse kaas
    • olijfolie
    • 1 takje verse salie (de blaadjes)
    • paprikapoeder en cayennepeper
    • peper en zout
    • 250 ml sojaroom of vetarme room
    • 8 sneetjes gezouten spek, in reepjes gesneden
    • 250 g
    • 1 kleine Butternut (Muskus)pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
    • 500 g macaroni
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Verdeel de blokjes pompoen en de salie over een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om zodat de pompoen aan alle kanten bedekt is met de olie.

  3. Rooster de pompoen 10 tot 15 minuten in de oven. Bak ondertussen het spek krokant en laat dit even uitlekken op keukenpapier.

  4. Roer de ricotta met de room los en kruid het mengsel met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.

  5. Kook de macaroni in lichtgezouten water beetgaar. Giet de macaroni af en bewaar een beetje van het kookvocht. Schep de ricotta, pompoen en het spek bij de macaroni en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.

  6. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Bak de macaroni nog 10 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!