Macaroni-ovenschotel

Macaroni-ovenschotel

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Macaroni-ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 300 g macaroni
    • 2 uien
    • 2 teentjes
    • 20 cherrytomaatjes
    • 400 g hamreepjes
    • 25 g
    • 25 g
    • 600 ml
    • 2 handjes
    • rucola
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Begin met het opzetten van een pan water voor de macaroni. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op het pak. Verwarm ondertussen je oven voor op 220ºC. Snipper daarna het uitjes, snijd het teentje knoflook fijn en snijd de cherrytomaatjes in vier of acht stukjes. Zet een klein pannetje op het vuur en smelt de boter.

  2. Bak vervolgens de ui en knoflook aan. Na circa 2-3 minuten voeg je de bloem toe en bak je deze ongeveer 1 minuut mee.
  3. Voeg vervolgens de melk toe en meng het geheel goed door elkaar. Warm de saus op en voeg vervolgens de geraspte kaas toe.
  4. Je kunt zoveel kaas toevoegen als je lekker vindt. Breng de saus eventueel verder op smaak met een snufje zout/peper. Schep de macaroni in een ovenschotel.
  5. Meng in een ovenschaal de macaroni met het sausje, de cherrytomaatjes en de hamreepjes. Je kunt eventueel nog een klein beetje geraspte kaas over de ovenschotel strooien.
  6. Zet de macaroni-ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven. Serveer de macaroni-ovenschotel met wat rucola.

Misschien vind je dit ook wel lekker!