Maïssoep met bacon en garnalen

Maïssoep met bacon en garnalen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Maïssoep met bacon en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 2 el (blaadjes)
    • 75 g (in reepjes)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el olijfolie
    • 1.25 l
    • 2 blikken mais (uitgelekt)
    • 1 el tijm
    • 250 g garnalen
    • 4 plakjes
    • 5 stengels bleekselderij
    • 1 dl crème fraîche
    • 2 blikken maiskorrels (uitgelekt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bak de ui, bacon en knoflook ca. 10 minuten in de margarine. Bak de selderij 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en kook de soep ca. 10 minuten. 

  2. Snijd de maïskorrels met een groot mes van de kolf en voeg ze met de crème fraîche en tijm toe aan de soep. Kook alles nog 5-10 minuten.

  3. Voeg de garnalen toe en kook nog 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en kervel.

  4. Bak de plakken bacon krokant in een koekenpan zonder vet, serveer ze bij de soep.

Misschien vind je dit ook wel lekker!