Makreeltorentje

Makreeltorentje

Een recept van Foodblogger Cozy Cuisines
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Makreeltorentje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 4 torentjes:

    • 1 handvol munt
    • 1 scheutje olie
    • 1 limoen (rasp en een beetje sap)
    • 1 tl mosterd
    • 2 grote appels
    • 1 el honing
    • 1 gerookte makreel
  • Saus:

    • 1 el kerriepoeder
    • 1 el mascarpone
    • 1 scheut gembersiroop (of anders honing)
    • 1 tl mosterd
    • bladspinazie (garnering)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de fijngehakte gerookte makreel (let op; vel en graadjes eruit halen) met de fijngehakte munt, wat limoenrasp, beetje geperst sap en een lepeltje mosterd.

  2. Maak de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  3. Schil de appel en maak appelbolletjes (heb je niet zon handig hulpmiddeltje, maak dan mooie vierkante blokjes). Doe dan een flinke lepel honing in een bakpan, wacht tot de honing gaat borrelen en laat dan de appelbolletjes karamelliseren.

  4. Maak een mooi torentje van de makreelmousse en de appelbolletjes bovenop. De saus kan je er naast of erover gieten.
  5. Aantal kcal: 475 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!