Mango chutney

Mango chutney

Een recept van Foodbloggers A Fresh Start
Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Mango chutney

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten voor 1 (jam)potje vol:

    • 1 mango (rijp)
    • 3 cm verse gemberwortel
    • 1 sjalotje (of klein uitje)
    • 25 ml appelciderazijn
    • 1 snufje kurkuma
    • 25 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd het sjalotje fijn. Schil de mango en snijd het vruchtenvlees in blokjes. Niet te klein, want het is lekker om nog wat grove stukken mango in je chutney te vinden.
  2. Snijd de gember fijn of pers hem uit met een knoflookpers.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit het sjalotje aan. Voeg nu de mango, gember en azijn toe en laat even pruttelen op laag vuur. Doe de cayennepeper en de kurkuma erbij en laat het geheel 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer hier met regelmaat doorheen.
  4. Voeg na 25 minuten de honing toe en laat nog 10 minuten koken op een zo laag mogelijk vuur. Ook hier blijven roeren zodat de chutney niet aanbakt.
  5. Zorg dat je een gesteriliseerd (jam)potje klaar hebt staan en schep hier de chutney in. Laat de chutney goed afkoelen en draai daarna de dop erop. Bewaar de chutney in de koelkast.

Tip: probeer deze mangochutney eens in combinatie met pannenkoekjes of met bladerdeegpakketjes met kalkoen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!