Mango met sorbet en munt

Mango met sorbet en munt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mango met sorbet en munt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 2 el
    • 2 el
    • 4 mango's (eetrijp)
    • 1 eiwit
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil voor de sorbet 2 mango’s en snijd het vruchtvlees rond de pit weg. Pureer het mangovruchtvlees samen met de suiker, het limoensap en de sinaasappellikeur. Klop het eiwit schuimig en schep het door de puree. Zet de puree in het diepvriesvak. Roer er met een vork door als hij begint te bevriezen, zodat er kleine ijskristallen ontstaan (of gebruik een ijsmachine). Herhaal dit drie tot vier keer. 

  2. Pel voor de gegrilde mangopartjes overige mango’s en snijd het vruchtvlees in partjes rond de pit weg. Kwast de partjes in met een beetje gesmolten boter en gril ze op de hete grill ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten. 

  3. Laat de sorbet voor het serveren een beetje ontdooien, vorm bolletjes met een ijsschep en schik ze samen met de partjes gegrilde mango op een bord. Garneer met muntblaadjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!