Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen

Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg lamsvlees
    • 400 g kikkererwten
    • 1 citroenschil
    • 150 g gedroogde abrikozen
    • 400 g tomaten (uit blik)
    • 1 ui
    • 2 kaneelstokjes
    • 1 el tomatenpuree
    • 750 ml
    • 3 el olijfolie
    • 1 el verse gember
    • verse koriander
    • 1 el komijnpoeder
    • 4 tl
    • 2 tl venkelzaadjes
    • 1 tl cayennepeper
    • 1 tl peper
    • 2 tl
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160° C. Snijd de ui fijn, rasp de gember en de citroenschil. 

  2. Neem een ruime braadpan met deksel die in de oven kan. Verhit er de olijfolie in en bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.

  3. Voeg er de ui aan toe, roer om en laat even meebakken.

  4. Voeg er gember, komijn, koriander, venkelzaad, zout, cayennepeper, zwarte peper, citroenschil, kaneel en tomatenpuree aan toe en roer om. Laat even meebakken.

  5. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  6. Voeg er de tomaten, kikkererwten en gedroogde abrikozen aan toe en zet de deksel op de pan. Zet in de oven en laat 3 uur garen. Haal er de kaneelstokjes uit. Serveer met couscous en bestrooi met gehakte verse koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!