Marokkaanse kip

Marokkaanse kip

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Marokkaanse kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kippendijen (met vel)
    • 1 tl ras el hanout (specerijenmengsel)
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 uien (in halve ringen gesneden)
    • 2 teentjes (in plakjes gesneden)
    • 50 g gedroogde pruimen
    • 50 g gedroogde abrikozen
    • 1 zoete aardappel (geschild en in plakken gesneden)
    • 1 kaneelstokje
    • plukje saffraan (optioneel)
    • 1 kippenbouillonblokje (Knorr)
    • 350 g
    • koriander (een paar takjes, grof gesneden)
    • olijfolie
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de kip rondom met de ras el hanout, paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen in een paar minuten rondom bruin.
  2. Voeg de uien, knoflook, pruimen, abrikozen, aardappel, het kaneelstokje, evt. de saffraan en 500 ml water toe. Breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Stoof de kip op laag vuur in 30 minuten gaar.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer het kipmengsel op de couscous en garneer met koriander.

Weinig tijd? Deze Kip roerbak met paprika zet je in een handomdraai op tafel! 

Meer food inspiratie: 7x eten met pit

Lees ook: Fun Facts: Het geheim achter de zijdezachte kip van de chinees

Misschien vind je dit ook wel lekker!