Marokkaanse roerbakschotel

Marokkaanse roerbakschotel

Een recept van Foodblogger Koken met Cécile
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Marokkaanse roerbakschotel

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 350 g kipfilets
    • 200 g sperziebonen
    • 400 g kikkererwten
    • 1 tl ras-el-hanout
    • peper en zout
    • 1 tl harissa
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 tl korianderpoeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 teentjes knoflook
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng 1 eetlepel olijfolie samen met de kruiden, de harissa en de knoflook in een kom. Doe de kipfilet hierbij en marineer het vlees ca. 10 minuten.

  2. Dop ondertussen de sperzieboontjes en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
  3. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met water.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar. Voeg vervolgens de boontjes en de kikkererwten toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de kruiden iets losser van de kip te krijgen.

  5. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het gerecht over twee borden.

  6. Aantal kcal: 510 p.p.

Tip (kidsproof): Kikkererwtenschotel met gehakt

Meer food inspiratie: 6x wereldse gerechten

Lekker makkelijk uit 1 pan: Kikkererwtenstoof met chorizo en wortel

Misschien vind je dit ook wel lekker!