Mediterrane bruine bonenstamp

Mediterrane bruine bonenstamp

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mediterrane bruine bonenstamp

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 zongedroogde tomaten in olie (pot) (in stukjes)
    • 2 sjalotten (gesnipperd)
    • 1.5 kg aardappels (kruimig, geschild en in stukken)
    • 2 el Becel Olie Blend
    • 200 ml
    • 1 grote pot bruine bonen (660 g) (uitgelekt en afgespoeld)
    • 200 g (in blokjes)
    • 2 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de sjalot. Schep de bonen erdoor en verwarm 4 minuten zachtjes mee. Schep de tomaat, feta en tijm erdoor.

  3. Giet de aardappelen af. Doe de melk bij de aardappelen in de pan. Stamp de aardappelen op laag vuur tot een smeuïge puree. Stamp de bonen kort mee. 

  4. Breng de bonenstamp op smaak met zout en peper en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!